Mii de persoane au fugit din tabăra pentru migranți Moria de pe insula elenă Lesbos după ce mai multe focuri au cuprins locația, au anunțat miercuri autoritățile din Grecia citate de The Guardian.

Nu există deocamdată informații privind persoane rănite în urma incendiului care a izbuncnit la primele ore ale dimineții de joi, cauza nefiind clară momentan, potrivit pompierilor eleni. Un oficial al poliției a anunțat că migranții au fost duși într-o locație sigură, mai multe persoane fiind văzute părăsind tabăra cu bagaje.Cel puțin 25 de pompieri, ajutați de polițiști, și 10 autospeciale s-au luptau cu flăcările care au cuprins tabăra și zonele înconjurătoare, potrivit departamentului de pompieri local.

Tabăra Moria, care găzduiește peste 12.000 de persoane - de patru ori mai mult decât capacitatea sa, a fost adesea criticată pentru condițiile de trai proaste.Săptămâna trecută aceasta a fost plasată în carantină după ce autoritățile au confirmat că un solicitant de azil a fost testat pozitiv cu coronavirusul, numărul persoanelor infectate crescând la 35 de la momentul respectiv.

Insula Lesbos, aflată în imediata apropiere a coastei Turciei, a fost în prima linie a masivelor mișcări de refugiați și migranți în Europa între 2015 și 2016.

ONG-urile umanitare au avertizat că măsurile de igienă de bază și distanțarea fizică sunt imposibil de implementat în tabăra Moria datorită supraaglomerării și condițiilor de trai. Un copil a murit în tabără în luna martie în urma unui alt incendiu.

REFERINȚĂ: